-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Gruško: Rusija zabrinuta zaoštravanjem situacije u BiH

Rusija je zabrinuta zaoštravanjem situacije u BiH i smatra da razvoj novog konflikta u Evropi ne odgovara ničijim interesima, izjavio je danas zamjenik ruskog ministra inostranih poslova Aleksandar Gruško.

Gruško je napomenuo da je Rusija uvijek polazila od toga da treba prekinuti sve geopolitičke igre u tom regionu i dati zemljama da same biraju svoju sudbinu.

– U tom smislu, naravno, BiH se nalazi u prilično ranjivom položaju i to nas brine zato što stvaranje još jednog konflikta u centru Evrope nije ni u čijem interesu, ali očigledno postoje krugovi koje ne interesuje bezbjednost, a što je najvažnije to je nastavak te borbe za svjetsku hegemoniju i sprečavanje slobodnog izbora države – rekao je Gruško za Tas.

Gruško je istakao da Zapad posmatra zapadni Balkan kao arenu geopolitičke borbe sa Ruskom Federacijom.

– Pažljivo pratimo razvoj situacije i nadamo se da će sadašnja kriza ubrzo biti prevaziđena u saglasnosti sa Ustavom BiH – naveo je Gruško.

On je naglasio da Rusija uopšte ne mijenja svoj odnos prema političkim liderima u BiH, da ima jako dobar odnos prema Miloradu Dodiku, kao lideru srpskog naroda, koji čvrsto stoji na poziciji zaštite legitimnih interesa Srba. 

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se