-9.6 C
Zvornik
04. децембра 2023.

Vlada RS: Dokumentaciju za isplatu 750 KM dostaviti isključivo Ministarstvu

Vlada RS saopštila je danas da višečlane porodice svu dokumentaciju koju je potrebno priložiti za ostvarivanje prava na isplatu mjesečne podrške od 750 KM dostavljaju isključivo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

„Povodom dezinformacija koje se šire na društvenim mrežama i vajber grupama, vezanim za prikupljanje i dostavljanje dokumentacije, potrebne za isplatu novčane podrške od 750 KM višečlanim porodicama, Vlada Republike Srpske ističe sljedeće: sva dokumentacija, koju je potrebno priložiti za ostvarivanje prava na isplatu mjesečne podrške od 750 KM za višečlane porodice sa jednim nezaposlenim roditeljem (otac ili majka) dostavlja se isključivo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, na adresi Trg Republike Srpske I, 78.000 Banja Luka“, navode iz Vlade RS. 

Ističu da građani, koji imaju pravo na isplatu ove podrške, informacije u vezi potrebne dokumentacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 051 338 332 i 051 338 309 ili pismenim upitom na mejl info@mpos.vladars.net.

„Apelujemo na članove gradskih i opštinskih udruženja ‘Četiri +’, a koji su i politički angažovani na opštim izborima u BiH, da članovima ovih udruženjima kao i ostalim građanima pruže tačne informacije u vezi ove mjere Vlade Republike Srpske, te da sve informacije prethodno provjere i da ih ne koriste za potrebe političke promocije“, stoji u saopštenju.

Ističu da je podrška višečlanim porodicama u iznosu od 750 KM mjera pronatalitetne politike Vlade Republike Srpske, kreirana s ciljem podrške našim porodicama te naglašavaju da se Vlada vodila odgovorno i uvažavajući potrebe, ali i odgovoran odnos prema budžetu Republike Srpske, nastojeći da ovom podrškom bude obuhvaćeno što više porodica  u kojima se podiže četvoro i više djece.

Naglašavaju da pravo na novčanu podršku od 750 KM ostvaruju nezaposleni roditelji (otac ili majka) iz višečlanih porodica sve dok je jedno od četvoro i više djece maloljetno.

„Vlada RS uvažava, korektno sarađuje i njeguje dobar odnos sa udruženjima iz različitih oblasti, pa tako i udruženjima ‘Četiri+’, uključujući republičko udruženje, kao i njihove opštinske i gradske organizacije. Međutim, zamoljavamo pojedine predsjednike određenih udruženja ‘Četiri+’ da ovu mjeru Vlade Republike Srpske na tačan način predstavljaju u javnosti kako bi izbjegli širenje dezinformacija i zamajavanje javnosti, a posebno porodica koje podižu četvoro i više djece“, poručuju iz Vlade. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se