12 C
Zvornik
20. април 2024.

Vidović: Počela isplata od 750 KM pomoći nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je počela isplata pomoći od 750 KM nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece, te dodala da je do sada izvršena uplata za 365 porodica u iznosu od 274.000 KM.

– Ovaj projekat će sigurno imati najveće efekte – rekla je Vidovićeva.

Vidovićeva je istakla da će za četiri mjeseca ove godine to biti pomoć za 750 KM mjesečno, a od iduće godine to će biti primanje u tom iznosu uz prinose i doprinose što znači da će te porodice biti socijalno osigurani i imati penzijski staž što je jako važno.

– To pravo traje sve dok najmlađe dijete ne bude punoljetno, mi smo spremni to projektovati i u idućim godinama i da svake godine bude sve veća i veća cifra – rekla je Vidovićeva.

Navela je da je danas počela isplata za onaj dio koji je unesen u trezor.

– Ministarstvo porodice, omladine i sporta unosi koliko god dnevno bude uneseno ljudi koji trebaju to da dobiju, mi ćemo to isplatiti – rekla je Vidovićeva.

Vidovićeva kaže da se prvo vrši isplata za one porodice koje su evidentirane u Fondu za dječiju zaštitu i tu ima negdje oko 1.300 porodica.

– Ministarstvo za omladinu i sport raspisuje konkurs i naravno javljaće se i druge porodice koje nisu evidentirane u Fondu za dječiju zaštitu i mi ćemo svim tim porodicama kako pristižu te prijave kontinuirano ćemo isplaćivati, nećemo čekati da se to sve završi – rekla je Vidovićeva.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se