20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Raskol u PDP-u: Mandić dao ostavku na sve funkcije, ogorčen na rad Trivićeve

Zoran Mandić član PDP-a i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Foča dao je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci i poslao otvoreno pismo predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću, gdje je iznio niz optužbi na rad Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske.

“To je legitimni interes SDS-a, ali postavlja se pitanje da li vrijedi obećavati građanima Foče izgradnju putne infrastrukture, razvoj drvne industrije i druge projekte koje smo usaglasili sa rukovodstvom stranke, kad nas to rukovodstvo u samoj predizbornoj kampanji žrtvuje. Takođe se stiče utisak da je samoj Јeleni Trivić kampanja u Hercegovini teret i da je tu više zbog SDS-a. Žrtvovanje svoje političke partije u Hercegovini je najbolji primjer njenog odnosa sutra kao predsjednika Republike Srpske prema Hercegovini uopšte”.

Kao čovjek koji je sav svoj radni vijek proveo u borbi protiv kriminala ne mogu sebi da dopustim da budem naivan i da povjerujem u iskrene namjere da je Jeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje osnovano sumnjamo da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima, a što sam ja lično znao jer sam se upravo protiv tih organizovanih kriminalnih grupa borio. Tako nešto kao čovjek sebi ne mogu da dopustim i da učestvujem u dovođenju na vlast istih onih koje sam ne tako davno hapsio.

Kada se prisjetim konferencija za štampu Jelene Trivić i Milana Radovića meni je prilično jasno da se u stvari radi o interesnoj grupi kojoj su partije samo poslužile za kandidaturu, a iza koje pitanje je ko stoji, ko je finansira i kakve su joj namjere.

S obzirom da su svi vodeći ljudi u PDP-u, osim Draška Stanivukovića obezbjedili na kompenzacionim listama i da tolerišu ovakvo ponašanje i politiku Jelene Trivić, a da moja upozorenja nisu shvaćena ozbiljno koristim priliku da vas obavijestim da zbog toga podnosim ostavku na članstvo u GO PDP-a, Skupštinskog odbora PDP-a Foča i uopšte na članstvo u PDP-u.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se