15.9 C
Zvornik
27. фебруар 2024.

Vučić: Hoće da napadnu sever, pripremaju likvidacije naših ljudi

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Priština, koristi situaciju u Ukrajini, da bi vodila kampanju protiv Srbije, i da su laži da Srbija želi da napadne bilo koga, već upravo suprotno – Priština je, ističe, ta koja hoće da napadne sjever Kosova i Metohije, i priprema likvidaciju naših ljudi, pod plaštom borme protiv kriminala, zbog čega ih je upozorio da to nikako ne čine.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da Beograd vodi agresivnu politiku, uz optužbe da Beograd može da izazove sukob, Vučić je rekao da je to pomalo i smješno, jer već 170 dana slušamo slične laži, dodajući da je „na hiljade i hiljade“ laži objavljeno u svjetskim medijima, kako Srbija negdje nekoga napada.

„Znate kako to ide, kažu im – ajde, povucite policajce, specijalce iz Prištine sa severa, nemojte da ih šaljete na sever, tu ćemo mi iz NATO da držimo pod kontrolom, a ti zaštiti, možda Vučiću padne na pamet da upadne u Kosovsko pomoravlje… Sve što imate povucite prema Bujanovcu i Preševu… Kao mala deca“, ukazao je Vučić.

A, konstatovao je – i šta drugo da rade?

„Čime da se pohvale? Internet mrežom, jer ništa drugo ne rade, nego razgovaraju telefonom…Kojom fabrikom, čime? I onda izmišljaju kako Rusija preko Beograda nešto pokušava… Kakve veze Rusija ima sa ovim?“, upitao je Vučić i dodao da je čak i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da „Vučić i Beograd nisu tražili nikakvu pomoć“.

Vučić je naglasio da, zapravo, takvim izjavama, Priština želi da prikrije namjeru, a zapravo želi da kaže da hoće da napadnu sjever Kosmeta.

„Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na severu. Otvoreno to kažem. I, upozoravam ih da to ne čine, pod plaštom bore protiv kriminala. Nemojte da ubijate ljude. Mi da ubijamo nikoga nećemo. Potrebni su nam mir i stabilnost“, poručio je Vučić.

Podsjetio je da se govorilo da će Srbija da vodi i rat u BiH, što se, naravno, ispostavilo kao netačno.

„Lagali su narod, i tako stalno… Oni pokušavaju da iskoriste situaciju u Ukrajini, da bi vodili kampanju protiv Srbije. To rade već 170 dana i nastaviće da rade“, rekao je Vučić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se