2 C
Zvornik
19. април 2024.

Uručeni ugovori 21 povratniku o dodjeli građevinskog materijala

Korisnicima pomoći Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica sa područja Zvornika danas su uručeni ugovori o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju njihovih stambenih objekata.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio se Federalnom ministarstvu na donaciji za naše sugrađane, ocijenivši da to možda nekome ne izgleda puno, ali da njemu kao gradonačelniku jako mnogo znači kada se obezbijedi da 21 porodica na prostoru grada dobija uslove za bolji život.

„Sve ove godine od kako je na čelu ovog ministarstva gospodin Ramić grad Zvornik je dobio značajna sredstava i koristim priliku da mu se zahvalim na svemu. Zahvalnost na divnoj saradnji i želja da svi korisnici, i današnje i budućih donacija, provedu ugodan život na prostorima našeg grada – rekao je gradonačelnik koji je istakao da Grad Zvornik pruža svu podršku u smislu provođenja potrebnih procedura, a za sve infrastrukturne projekte i finansijsko učešće.

Gradonačelnik je naglasio da je u pripremi projektna dokumentacija za vodovod Zapad koji će obuhvatiti mjesne zajednice Glumina, Oraovac, Kitovnice, dio Jardana, Križeviće pa do Dugog Dijela. Izgradnjom ovog vodovoda biće zaokruženo skoro kompletno područje grada, jer će preko 85 posto stanovnika imati gradsku vodu.

Federalni ministar Edin Ramić je rekao da je obuhvaćen 21 povratnik, te da je ukupna vrijednost doniranog materijala oko 300.000 KM.

On je istakao da je obaveza korisnika da do kraja godine ugrade materijal, a izrazio je nadu da će iskoristiti i neke druge njihove javne pozive koji se tiču održivosti povratka.

„Dosadašnja iskustva sa Gradom Zvornikom i gradonačelnikom su izuzetno dobra, pogotovu kad je riječ o realizaciji infrastrukturnih projekata, a rezultat je da imamo popravljen kvalitet života u povratničkim naseljima. S druge strane, jako je bitan ukupni ambijent gdje se šalje poruka o suživotu i multietničnosti i da je ovdje atmosfera takva da privlači ljude da se vraćaju i nadam se da otvaraju svoje pogone.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se