12 C
Zvornik
24. април 2024.

Uhapšena osumnjičena da je pomagala razbojniku koji ju je pokušao ubiti

Policija iz Kozluka uhapsila je Gordanu M. (42) zbog sumnje da je pomogla Veljku T. (58) u razbojništvu u Srednjem Šepku, kod Zvornika, potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

Terete je da je počinila krivično djelo pomaganje licu u skrivanju poslije izvršenja krivičnog djela.

Kako nezvanično saznaju „Nezavisne“, u pitanju je razbojništvo koje se prošle sedmice desilo na benzinskoj pumpi „Nešković“, kada je osumnjičeni ukrao audi, a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo da curi. Za njim je danima tragala policija, a uočen je u golfu te je patrola krenula u potragu za njim.

Kako je rekao izvor „Nezavisnih“, kada je automobil zaustavljen u njemu je zatečena samo Gordana M.

Inače, Veljko T. je u martu sumnjičen za pokušaj ubistva svoje tadašnje partnerke upravo Gordane M., koja je sada osumnjičena da mu je pomogla, a koju je tada više puta udarao flašom u glavu u jednom lokalu u Šepku.

Kako saznaju „Nezavisne“, ženi je osumnjičeni pritom prijetio i da će je ubiti. Nakon napada  je pobjegao te je policija tragala za njim, a žena se javila u javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja u Zvorniku, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć.

Lokalni portali prenijeli su da je motiv napada najvjerovatnije bila ljubomora, a objavili su i fotografije na kojima se vide povrede na njenom licu kao i da joj je ruka u gipsu.

Veljka T. sumnjiče da je na benzinskoj pumpi „Nešković“ 9. avgusta ukrao audi, a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo da curi. Riječ je o benzinskoj pumpi gdje se 2019. godine dogodila eksplozija u kojoj je jedno lice stradalo, a više ih je povrijeđeno.

U momentima krađe, u audiju, koji je lopov ukrao, bila je jedna žena, dok je vozač tog automobila bio napolju i sipao je gorivo.

„U tom momentu bandit dolazi i ulazi u vozilo, a žena koja je bila na mjestu suvozača istrčala je vani. Vidjevši šta se dešava, vlasnik audija pritrčava i hvata za volan, u namjeri da lopova spriječi, ali u tome nije uspio. Lopov počinje da vozi, a vlasnik vozila usljed toga je povrijeđen. Audi, za čijim volanom je bio lopov, nije puno odmakao, već udara u sprave za plin, usljed čega dolazi do curenja plina“, rekli su tada izvori „Nezavisnih novina“.

Ukradeni audi potom je, usljed udara u aparat, stao.

U međuvremenu, nailazi slučajni prolaznik u pasatu, u koji sjedaju vlasnik ukradenog audija i njegova saputnica, te ih je prevezao do druge, obližnje benzinske pumpe, kako bi zatražili pomoć.

„Ali lopov, koji je ukrao audi, pošto mu je taj automobil stao, sada pješice dolazi i do susjedne pumpe, te krade pasat kojim su se ovi dovezli“, pojašnjava sagovornik „Nezavisnih novina“.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla Hitna pomoć da pomogne povrijeđenom vlasniku audija, a pristigli su i vatrogasci na pumpu gdje je curio plin.

Policija je tada identifikovala osumnjičenog i tragala za njim, a sumnjalo se da je pobjegao u Srbiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se