18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U trci za predsjednika Srpske 31 kandidat, za Predsjedništvo BiH 10

Centralna izborna komisija BiH objavila je kompletne liste sa imenima kandidata svih stranaka koje će uzeti učešće na predstojećim Opštim izborima u BiH, koji su zakazani za 2. oktobar.

Građani BiH, svoj glas moći će dati kandidatima na više nivoa, za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, Parlament FBiH, kao i za Kantonalne skupštine u FBiH.

Za funkciju predsjednika Republike Srpske boriće se 31 kandidat, a između ostalih, kandidati su Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, Јelena Trivić (PDP), Radislav Јovičić (DNS), Senad Bratić (Pokret Država), Ivan Begić, Ćamil Duraković (nezavisni kandidat), Neđo Đurić (SPS) i drugi.

Za poziciju tri člana Predsjedništva BiH u trci će biti 10 kandidata.

Iz Republike Srpske to su Željka Cvijanović (SNSD), Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS), Borislav Bijelić (Stranka Život) i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, koji je kandidat ispred koalicionog bloka Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

Za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda boriće se Denis Bećirović, Bakir Izetbegović te Mirsad Hadžikadić, dok će se za mjesto člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda boriti Željko Komšić i Borjana Krišto.

Kada su u pitanju liste za Narodnu skupštinu Srpske, i tu će se sudeći po nosiocima izbornih listi takođe voditi velika borba. Tako je u Izbornoj jedinici tri, nosilac liste ispred SNSD-a, aktuelni poslanik ove stranke i direktor UKC Srpske Vlado Đajić.

Listu PDP predvodi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a SDS-a Milan Radović.

Sve kandidate za ostale nivoe vlasti možete vidjeti OVDЈE.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se