10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Muškarac iz Srbije uhvaćen u zalijevanju marihuane kod Bratunca

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su dana 08.08.2022. godine pronašli i oduzeli 31 zasad biljke visine od 125 do 280 cm koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu na području Srebrenice i 4 zasada biljke visine od 90 do 130 cm na području Bratunca i jedno lice lišili slobode.

Na osnovu pretodno prikupljenih operativnih saznanja, postupajući po akciji „Plantaža 2022“, policijski službenici PU Zvornik su navedenog dana izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice S.M. iz Srebrenice i lice M.M. iz Bajne Bašte, Republika Srbija.

Lice M.M. je lišeno slobode nakon što je zatečeno da u neposrednoj blizini kuće koju koristi u Bratuncu zalijeva četiri zasada biljke koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice M.M. je pronađeno i oduzeto 0,8 gr suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, drobilica, digitalna vaga za precizno mjerenje, 262 puščana metka, 8 okvira za pušku i 2 puške sa optičkim nišanima.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštvo Bijeljina, koji je naložio da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nakon toga da nadležnom tužilaštvu dostave izvještaje o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica S.M. i M.M., i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ protiv lica M.M.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se