23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Stevanović: Sve rješavati institucionalno

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da ne osporava radnički protest u kompniji „Alumina“, ali samo želi da se sve rješava institucionalno.

Stevanović je naglasio da se mora izbjeći politizacija protesta zaposlenih u kompaniji „Alumina“, kao i dizanje tenzija.

„Uvijek sam spreman za razgovor sa svima i smatram da vrijeme koje dolazi treba da donese završetak stečajne mase u Birču, nakon čega treba sjesti zajedno sa menadžmentom i zaposlenim, te uvoditi jednog po jednog strateškog partnera u zvorničku fabriku“, rekao je Stevanović.

Ističući da je „Alumina“ važna svima, i onima u Šekovićima, Karakaju, Zelinju i drugim mjestima, Stevanović je naglasio da se ne smije napraviti ni jedna graška kojom bi se ugrozio proizvodni porces i pozicija ove kompanije na svjetskom tržištu.

Stevanović je poručio da treba sve rješavati kroz institucije.

Sindikat metalske industrije i rudarstva i radnici kompanije „Alumina“ održali su danas polučasovni protest, tražeći da se povuče odluka o prodaju državnih potraživanja u stečajnoj masi Fabrike glinice „Birač“ fočanskoj firmi „Pavgord“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se