18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Programa podrške Mađarske predstavljen i u Zvorniku

Program podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske danas je promovisan poljoprivrednicima u Zvorniku.

Ovaj program provodi Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske Progresus, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i lokalnih zajednica.

Predstavnik Fondacije Igor Požgaj rekao je da je predstavljanjem projekta pomoći poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu počela realizacija prve faze podrške koju su u novembru prošle godine dogovorili premijer Mađarske Viktor Orban i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Istakao je da prvi projekat podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu do 70 odsto subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

On je dodao da je za pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriku operativno oko 28 miliona evra.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da poljoprivredni proizvođači treba da se prijave na konkurs, kako bi ih što više dobilo pomoć za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Јavni poziv, na koji mogu da se prijave poljoprivrednici, trajaće do 15. oktobra.

Prethodnih dana ovaj rogram podrške predstavljen je u više olkalnih zajednica u Srpskoj, a sutra je predviđena promocija u Laktašima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se