14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Koncertom Lepe Brene sutra počinje “Zvorničko ljeto”

Manifestacija „Zvorničko ljeto 2022“ počeće sutra koncertom Lepe Brene na ljetnoj pozornici gradske plaže.

U okviru manifestacije planirani su brojni sadržaji, od kojih je jedan i susret na mostu preko Drine predstavnika Zvornika i Malog Zvornika, rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

„Tim susretima šaljemo ozbiljnu poruku da nas mostovi spajaju, kao i rijeka Drina, a nikako razdvajaju“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare.

Osim koncerata koji se tradicionalno održavaju na ljetoj pozornici gradske plaže na obali Drine, biće organizovani i prateći sadržaji na lokacijama u gradu, kao što je slikarska radionica „Paleta“, pozrišne predstave, guslarsko veče, bioskopske večeri.

Prema programu manifestacije, u srijedu, 3. avgusta, na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine spaja Zvornik i Mali Zvornik, sastaće se predstvanici ove dvije lokalne zajednice, a za 4. avgust na gradskoj plaži planiran je koncert DŽenana Lončarevića.

U petak, 5. avgusta, na gradskom šetalištu biće otvorena „Ulica meda“, gdje će pčelari predstaviti svoje proizvode, a za najmlađe Zvorničane biće održana pozorišna predstava.

U večernjim časovima na gradskoj plaži koncert će održati Mitar Mirić, a na srednjovjekovnoj tvrđavi Đurđev grad biće premijerno prikazan film „Ne igraj na Engleze“.

U subotu, 6. avgusta, biće održana regata niz Drinu od Malog Zvornika do Banje Koviljače, u zajedničkoj organizaciji Zvornika, Malog Zvornika i Loznice.

Istog dana biće odigrana pozorišna predstava za djecu „Mjau mjau“ na platou Muzičke škole, dok će na otvorenom biti prikazan film „Hoću muža“.

U nedjelju, 7. avgusta, biće održano sportsko ribolovno takmičenje u spremanju riblje čorbe „Zvornički kotlić“, dok će u večernjim časovima na gradskoj plaži koncert održati Đorđe David.

Koncertom Željka Samardžića na Gradskoj plaži u nedjelju veče biće završeno 21. „Zvorničko ljeto“.

U ponedjeljak, 8. avgusta, grad Zvornik će početi obilježavanje krsne slave Svete Petke Trnove u Crkvi na Đurđev gradu, a u Hramu Svetog Jovana Krstitelja večernju službu će, uz sasluženje sveštenstva, služiti NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Nakon litije kroz grad, na spomeniku za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu biće položeni vijenci, a na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke biće obavljeno rezanje slavskog kolača.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se