10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Erkić: U julu otkriveno 75 migranata

Na području Policijske uprave Zvornik u julu je evidentirano 75 ilegalnih migranata ili za 15 više nego u istom mjesecu prošle godine, izjavio je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je, predstavljajući rezultata rada Uprave za jul, rekao na konferenciji za novinare da su od ukupnog broja registrovanih migranata, 10 bile žene, a 65 muškarci, među kojima je 14 lica bilo maloljetno.

„U julu nije bilo krivičnih djela u kojima se migranti pojavljuju kao izvršioci“, dodao je Erkić.

Govoreći o oblasti saobraćaja, Erkić je naveo da je evidentirano 56 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 12 ili za 18 odsto u odnosu na isti period lani.

„Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 17 je bilo sa stradalim licima, od kojih dvije sa poginulim licima, tri sa teško povrijeđenim i 12 sa lakše povrijeđenim licima, dok je sa materijalnom štetom bilo 39 saobraćajnih udesa“, precizirao je Erkić.

Prema njegovim riječima, u julu je kontrolisano 1.113 vozača i vozila, a izdata su 1.102 prekršajna naloga.

Erkić je napomenuo da je u julu iz saobraćaja isključeno 16 vozila i 159 vozača, od kojih je 140 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a četiri zbog odbijanja da se podvrgnu alko-testiranju.

„Dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog prisustva droge u organizmu, osam zbog odbijanja da se testiraju na prisustvo narkotika, četiri zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava i jedan vozač zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane“, rekao je Erkić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić naveo je da je u julu zabilježeno 39 krivičnih djela, što je za 13,3 odsto manje nego u istom mjesecu 2021. godine.

On je dodao da su, od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, 31 krivično djelo izvršili poznati izvršioci, a osam nepoznata lica.

„Policija je rasvijetlila četiri krivična djela, čime koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 89,7 odsto, što je za 11,6 više nego u istom mjesecu prošle godine, dok koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu iznosi 50 odsto, kao i u julu prošle godine“, istakao je Savić i dodao da je materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima inosila 27.771 KM.

Prema njegovim riječima, zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 36 izvještaja protiv 42 lica, među kojima je bilo pet povratnika u činjenju krivičnih djela, kao i dva maloljetnika.

Savić je rekao da su, među evidentiranim krivičnim djelima, 34 bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz oblasti zloupotrebe droge, jedno iz privrednog kriminaliteta i dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić naveo je da je u julu smanjen broj krivičnih djela, kao i prekršaja reda i mira, a bilo je i manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine.

On je istakao da je bezbjednosna situacija na području ove uprave zadovoljavajuća.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se