3.1 C
Zvornik
08. децембра 2023.

Borci i ratni vojni invalidi protiv uličnih protesta

Gradska boračka organizacija Zvornik protiv je rješavanja pitanja kompanije „Alumina“ na ulici, kroz proteste i okupljanja, saopšteno je danas iz ove organizacije.

U saopštenju se navodi da pitanje „Alumine“ treba da riješi Vlada Republike Srpske kroz institucije, a s ciljem daljeg rada ove fabrike koja je nosilac privrednog razvoja regije Birač i Republike Srpske.

I Gradska organizacija ratnih vojnih invalida Zvornik ne podržava nikakva okupljanja i proteste na ulici povodom rješavanja pitanja statusa zvorničke „Alumine“, smatrajući da pojedini politički lideri manipulišu radnicima s ciljem lične promocije.

„Tražimo od Vlade Srpske da preuzme na sebe svu odgovornost, da preispita dosadašnja dešavanja u Alumini i da sve probleme koji su nastali prilikom prodaje dijela potraživanja državnog kapitala Fabrike glinice Birač u stečaju rješava u institucijama Srpske, koja treba da bude garant stabilnosti daljeg rada ovog privrednog društva i njegovih radnika“, navodi se u saopštenju.

U Policijskoj upravi Zvornik potvrđeno je Srni da su zahjev za održavanje mirnog okupljanja podnijeli zvornički gradski odbori SDS i PDP-a, kao i lista Nebojša Vukanović – Za pravdu i red.

Kako je najavljeno, ovaj skup trebalo bi da bude održan sutra od 18.00 do 20.00 časova u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se