2 C
Zvornik
19. април 2024.

Vanredna situacija ostaje na snazi u pojedinim mjesnim zajednicama

Vanredna situacija u pojedinim banjalučkim mjesnim zajednicama zbog problema sa vodosnabdijevanjem, usljed suše i visoke temperature, ostaje na snazi, saopšteno je danas nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

„Vanredno stanje u pojedinim mjesnim zajednicama ostaje na snazi, posebno zbog izuzetno visoke temperature koja nam slijedi. U naredne dvije sedmice ulazimo u period koji posebno treba da analiziramo“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i dodao da su doneseni i usvojeni bitni zaključci.

Prema njegovim riječima, situacija je trenutno dobra, ali ukoliko se ne reaguje preventivno u narednim danima može biti izuzetno loša s obzirom na to da je povećana potrošnja vode, posebno u dva prethodna dana.

„Suočavamo se sa velikim pritiskom na rezervoaru Tunjice, gdje zbog toga i dolazi do povećane potrošnje“, rekao je Stanivuković, koji je najavio pojačane kontrole u narednim danima – komunalne policije i inspekcije, a apelovao je i na građane.

Stanivuković je rekao da 99 odsto područja grada trenutno ima redovno vodosnabdijevanje.

„U Donjim Kolima i dalje imamo najveći izazov, kao i na području Rekavica jedan. Na području LJubačeva stanje smo stabilizovali“, naveo je Stanivuković.

Štab za vanredne situacije je, zbog problema sa vodosnabdijevanjem, 3. jula proglasio vanrednu situaciju u osam mjesnih zajednica – Donja Kola, Rekavice jedan, Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, LJubačevo i Donja Piskavica

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se