18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Prijava Tužilštvu protiv odbornice iz Srebrenice; Dječak i dalje u teškom stanju

ZVORNIK- Policijski službenici Policijske uprave Zvornik dana 24.06.2022. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina protiv lica DŽ.N. iz Srebrenice podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“, potvrđeno nam je iz Policijske uprave Zvornik.

Kako nam je potvrdio Eldar Šehić, portparol UKC-a Tuzla, stanje dječaka incijala I.R. je i dalje veoma teško.

Od prijema na UKC Tuzla, dječak je priključen na aparat za vještačko disanje i ljekari se bore da sačuvaju mladi život, rekao nam je Šehić.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 9. juna teško je povrijeđen 16-godišnji dječak incijala I.R.

Dječak je pronađen u kanalu pored puta Bratunac-Srebrenica dva sata nakon nesreće.

Policijska potraga za nesavsjesnim vozačem trajala je dva dana.  Dželaldina Nukić je uhapšena u subotu 11. juna i ubrzo puštena.

Građani Bratunca i Srebrenice su bili zgroženi postupanjem odbornice Nukić koja je napustila mjesto nesreće i nije pružila pomoć dječaku. Još uvijek treba da se utvrdi da li je Nukićeva napustila mjesto nesreće svjesno ili u neznanju.

Po društvenim mrežama nakon nesreće kružili su mnogobrojni komentari stanovnika Bratunca i Srebrenice, a pojedini su upućivali i na to da za volanom te kobne noći nije bila Dželaldina, već njen suprug Sadmir Nukić, načelnik opšte uprave opštine Srebrenica. U komentarima se moglo i pročitati kako je Nukićeva mislila da je udarila psa.

Podsjećamo, ova porodica je još prije dvije godine skrenula pažnju istražnih organa i javnosti na sebe.

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su pretres na dvije lokacije na području ove opštine koje koristi lice S.N. s ciljem pronalaska nelegalnog oružja i municije.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je pretres izvršen na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici.

Lice S.N. je 13. jula na svom Fejsbuk profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-epslozivna sredstva „zolje“ ili „Ose“, uz komentar: „Srebreničke osice spremne za napad“. Nakon toga, je 22. jula na istom Fejsbuk profilu napisao objavu: „Neka započnu novu utakmicu. Pa opstati ili nestati. Oni drugačije i ne znaju osim da provociraju i nejač ubijaju“ – ističe se u saopštenju.
U porodičnoj kući S.N. policijski službenicu su prilikom pretresa pronašli pištolj „Glok 19“ i dvije ispaljene zolje.

116467944 1002025496908267 7657277624237096897 n Copy
Facebook screenshot

O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv ovog lica biti podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Sadmiru Nukiću, načelniku opšte uprave opština Srebrenica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se