8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Majmuni povrijedili 42 osobe, policija nije uhvatila nijednog

Prilikom agresivnih napada majmuna u japanskom gradu Jamaguči povrijeđene su 42 osobe, zbog čega je policija pribjegla koršćenju pištolja za smirivanje, prenio je Gardijan.

Japanski makaki, vrsta majmuna koja sve češće napada stanovništvo Jamagučija, važi za štetočinu ovog podneblja jer grupe često narušavaju usjeve, upadaju u kuće i ostavljaju štetu iza sebe.

Talas napada majmuna u Jamagučiju na zapadu zemlje bio je neobičan, pri čemu su odrasli i djeca zadobili rane, uključujući ogrebotine i ugrize.

„Cijeli grad Jamaguči je okružen planinama i nije rijetkost videti majmune. Ali rijetko je videti ovoliko napada u kratkom vremenskom periodu“, rekao je gradski zvaničnik iz poljoprivrednog odeljenja.

Povrede su do sada bile uglavnom blage, ali vlasti se okreću pištoljima za smirivanje nakon što zamke koje su postavile nisu uspjele da uhvate nijednog od majmuna.

„U početku napadima su bili izlozeni samo djeca i žene. Nedavno su na meti bili i stariji ljudi i odrasli muškarci“, rekao je zvaničnik.

Napadi majmuna u Jamagučiju prijavljeni su 8. jula, a policija nije uspjela da uhvati nijednog od napadača.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se