2 C
Zvornik
19. април 2024.

Erkić: Evidentiran 101 ilegalni migrant za 6 mjeseci

Na području Policijske uprave Zvornik u prvih šest mjeseci ove godine pronađen je 101 ilegalni migrant, što je manje za 418 ilegalnih migranata u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj policijskoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da su od 101 ilegalnog migranta, 96 bili muškarci i pet žena.

On je dodao da je u tom broju bilo osam maloljetnika, od kojih je bilo dvoje djece do sedam godina.

Erkić je rekao da u izvještajnom periodu ilegalni migranti nisu počinili nijedan prekršaj, dok su evidentirana dva krivična djela krijumčarenje lica, gdje su žrtve bili ilegalni migranti.

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja, Erkić je rekao da su u prvih šest mjeseci ove godine evidentirane 244 saobraćajne nezgode, što je manje za 19 odsto u odnosu na posmatrani period iz prošle godine.

„Od ukupno 244 saobraćajne nezgode, četiri su bile sa četiri poginula lica, 14 sa teško, 51 sa lakše povrijeđenim licima, dok je bilo 175 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom“, rekao je Erkić.

Ističući da je u prvih šest mjeseci ove godine kontrolisano 5.686 vozača i vozila, Erkić kaže da je iz saobraćaja isključeno 149 vozila i 650 vozača, od kojih je 535 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

„Četiri vozača isključena su iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom narkotičkih sredstava, kao i 45 vozača zbog odbijanja da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga“, rekao je Erkić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić ističe da je u posmatranom periodu na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 338 krivičnih djela, što je za 15 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

On naglašava da je među evidentiranim krivičnim djelima 288 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 16 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 20 iz oblasti privrednog kriminaliteta i 14 krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

„U prvom polugodištu ove godine u oblasti zloupotrebe opojnih droga otkriveno je 16 krivičnih djela, od čega 10 neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i šest krivičnih djela omogućavanje uživanja opojnih droga“, rekao je Savić i dodao da je nadležnom tužilaštvu podneseno 12 izvještaja protiv 12 lica.

Savić je istakao da je u oblasti privrednog kriminaliteta u posmatranom periodu otkriveno 20 krivičnih djela i dodao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 13 izvještaja protiv 15 lica.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je nešto više od 1,8 miliona KM, koliko je iznosila i visina stečene protivpravne koristi.

Načelnik Policijske uprave Aleksandar Vasiljević ocijenio je da je bezbjednosna situacija na području ove uprave zadovoljavajuća.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se