3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Emir Suljagić o mogućem nametanju Izbornog zakona: Bošnjaci imaju dva izbora – Anadolija ili novi rat

Informacija da bi Kristijan Šmit mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, a koje bi uvažile dio prijedloga HDZ-a, naišao je na oštre reakcije bošnjačke političke elite, a vjerovatno najradikalniji u svojim stavovima je bio direktor Memorijalnog centra “Potočari” Emir Suljagić.

Iako bošnjački predstavnici često pozivaju Šmita da intervenište po svim pitanjima, na prvu najavu da bi on mogao posegnuti za rješenjem koje bošnjački političari već godinama odbijaju, “sjetili” su se da je nametanje odluka nedemokratsko i da urušava državu.

Suljagić, koji je bio jedan od najglasnijih zagovornika nametanja zabrane negiranja genocida i koji je više puta pozivao na intervencije Kristijana Šmita,  na svom Twitter nalogu juče je zbog najave oko Izbornog zakona rekao da “ukoliko se to ostvari, egzistencija Bošnjaka biti legalizovano ropstvo”.

– Mi – Bošnjaci, Bosanci, Ostali – poslije toga kao grupa nemamo šta tražiti u Bosni i Hercegovini, jer će naša država biti legalizovano ropstvo. Ostaju nam dva izbora: Anadolija ili neki novi rat – napisao je Suljagić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se