3.1 C
Zvornik
06. децембра 2023.

Držao ženu i dvoje djece zatočene u kući 17 godina

 Žena iz Brazila u petak je ispričala policiji o užasnom mučenju kojem je bila izložena od njenog muža posljednjih 17 godina koji ju je držao zatočenu u njihovom domu, zajedno sa dvoje djece, prenose lokalni mediji.

Majka i dvoje djece spaseni su u četvrtak iz kuće u kvartu Guaratiba, na zapadu Rio de Janeira saopštila je policija, a muž je uhapšen. 

U komentarima vlastima koje citira brazilska novinska stranica G1, žena je navela da joj je njen muž rekao da će napustiti kuću samo kada umre. 

G1 prenosi da su muškarac, kojeg su vlasti imenovale kao Luiz Antonio Santos Silva, i njegova supruga bili u braku 23 godine.

Nakon što je spasena, majka je navodno rekla vlastima da su tri člana porodice koje je muž i otac držao u zatočeništvu ponekad bili bez hrane i po tri dana, a često su bili fizički i psihički zlostavljani.

Kuća u kojoj su bili zatočeni takođe je bila u groznom stanju sa malo dvnevnog svjetla i prljave unutrašnjosti, pokazuju slike koje je objavila policija.

Dvoje odrasle djece u kući policija je našla vezane. Bili su neuredni i izgladnjeli, navodi policija. Oni imaju 19 i 22 godine, prenose lokalni mediji.

Kapetan vojne policije William Oliveira rekao je u komentarima koje je citirao brazilski list O Dia da je u početku mislio da se radi o dvoje male djece zbog njihove ozbiljne pothranjenosti.

„Kada smo vidjeli stanje dvoje djece, mislili smo da neće preživjeti ni sedam dana“, rekao je jedan mještanin za G1.

Nakon što su spaseni, njih troje su odmah prebačeni u bolnicu na liječenje zbog teške dehidracije i pothranjenosti, javljaju lokalni mediji.

kancelarija za unutrašnje poslove civilne policije otvorio je istragu zašto porodica nije spasena ranije, nakon što se ispostavilo da je dojava o situaciji u kojoj se nalazi porodica prvi put dostavljena 2020. godine, prenosi O Dia.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se