15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Vikend u Zvorniku u znaku basketa

ZVORNIK- U Zvorniku će u subotu i nedjelju na terenu kod Osnovne škole „Sveti Sava“ biti održan ”Max bet 3×3 StreetBall”.

U subotu, 2. jula snage će odmjeriti juniorske ekipe, a u nedjelju 3. jula seniori.

Cilj nam je da pored popularizacije samog sporta u Zvorniku, pružimo šansu i mladima da se i oni dokažu, tako da smo odlučili da i ove godine po četvrti put organizujemo i juniorski turnir, kaže Janjić. On dodaje da je za sada odziv dobar i da  se prijavilo ukupno 16 ekipa, po osam u juniorskoj i seniorskoj selekciji. Sam sistem takmičenja je takav da se sastoji iz dvije faze, jedna je grupna u kojoj  igraju sve ekipe, a druga je finalna gdje učestvuju samo najboljih osam , pojašnjava Janjić i dodaje da je taj dio najpopularniji kod publike, piše radio Osvit.

Prijave za ljubitelje basketa su otvorene još sutra do kraja dana. Ekipe se prijavljuju isključivo na oficijalnom sajtu FIBE, koji je vezan za turnir “3×3 StreetBall”. Prilikom prijavljivanja,  ekipe navode i do sada postignute rezultate, koje FIBA čuva i na osnovu kojih se vrši rangiranje, ali i žrebanje,  pojašnjava Janjić.

Stefan Janjic Copy

On je dodao da je centralni događaj turnira u nedelju kada je zakazano takmičenje seniorskih selekcija , te da na turniru u Zvorniku učestvuju najbolje ekipe iz regiona. Zbog toga nam je, velika čast, što smo u prilici da na ovaj način ispromovišemo naš grad  i dugogodišnju tradiciju koja je vezana za košarku, rekao nam je Janjić.

Veljo Tijanić član organizacionog odbora turnira “3×3 StreetBall Zvornik” ističe da se još ne zna termin odigravanja utakmica. Termini su usko vezani sa žrebanjem učesnika na zvaničnom FIBA sajtu. Mi ćemo pokušati, ukoliko bude bio prijavljen optimalan broj ekipa, da izađemo u susret građanima , ali i samim učesnicima i da takmičenja , zbog visokih temperatura počne što kasnije, kaže Tijanić. 

Veljo Tijanic Copy

On je rekao da je ukupni nagradni fond 5500 KM. Najbolji u juniorskoj  selekcija bore se  za nagradi fond od 500 KM, od čega je 400 KM predviđeno za prvo mjesto, a 100 KM za drugo. Kotizacije za ovo takmičenje je 40 KM.

Kada su u pitanju seniori oni se bore za nagradni fond od 4000 KM koliko iznosi nagrada za prvo mjesto, dok drugoplasirani tim dobija 1000 KM.Kotizacija za seniorske ekipe je 100 KM.

Malo smo promjenili tehničke detalje turnira, odnosno prilagodili smo teren za bolji doživljaj  u šta će se uvjeriti naša publika kada dođe za vikend da podrži i juniorske i seniorske ekipe, kaže Tijanić

U okviru ovogodišnjeg „MAX BET 3×3 Streetball Zvornik“ u nedelju 3.jula pred filnalni meč seniora biće odigran revijalni meč basketa u kolicima.  Želja nam je da Zvorničanima  predstavimo ovaj sve zastupljeniji sport i sjajne momke koji ovaj sport igraju, kaže Veljo Tijanić .

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se