15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Večeras u Zvorniku kik-boks spektakl; Nikola Drobnjak se bori za titulu profesionalnog prvaka Evrope!

U Zvorniku će večeras biti održan meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik-boksu između vicešampiona Evrope Nikole Drobnjaka iz Zvornika i šampiona Dmitra Georgijeva iz Sjeverne Makedonije.

Prije borbe Drobnjaka i Georgijeva, koja počinje u 20.00 časova u Rekreativno-sportskom centru, biće održano sedam mečeva na kojima će, između ostalih, nastupiti u ženskom meču reprezentativke BiH i Crne Gore, dok će u ostalim borbama nastupiti muškarci.

Drobnjak je ranije rekao da meč neće biti nimalo lak, jer je Georgijev aktuelni prvak Evrope, a bio je i prvak svijeta, ali da u dvanaestogodišnjoj karijeri nikada nije bio spremniji.

„Pripreme nisu mjesec-dva pred meč već stalno traju i u karijeri nisam pravio pauze“, naveo je Drobnjak i dodao da je najvažnije pripreme odradio sa trenerom Zoranom Barčulovom u Veterniku i u Akademiji borilačkih vještina u Zvorniku.

Podsjetivši da je sa Georgijevim do sada imao dva meča, Drobnjak je rekao da ga je pobijedio na Balkanskom prvenstvu, a izgubio je prošle godine u finalu Svjetskog prvenstva u Italiji.

Drobnjak je napomenuo je ova sportska disciplina ušla u Međunarodni olimpijski komitet, tako da je riječ o najozbiljnijoj kik-boks organizaciji u svijetu, kao i da mu je veoma drago što će nastupiti pred svojom publikom, što smatra izazovom.

On je rekao da ima podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Zvornika, te građana i sponzora.

Nikola Drobnjak je u oktobru prošle godine osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

U finalnom meču izgubio je od reprezentativca Sjeverne Makedonije Dmitra Georgijeva, a prethodno je u tri meča savladao takmičare iz Švajcarske, Poljske i Azerbejdžana.

Drobnjak je do sada učestvovao na tri svjetska i dva evropska prvenstva, a osvojena srebrna medalja je njegov najveći uspjeh.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se