8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Ruska salata na meniju madridskog restorana na samitu NATO-a

Dok su čekali dolazak američkog predsjednika Džoa Bajdena i drugih svjetskih lidera na mjesto održavanja samita NATO-a, u dobro obezbjeđenom dijelu na periferiji Madrida, međunarodni posmatrači i novinari su ostali zbunjeni kada su na vrhu menija susjednog restorana pronašli „rusku salatu“.

Poznata mješavina graška, krompira, šargarepe i majoneza, poznata kao ruska salata, našla se na prvom mjestu u meniju španskih restorana, i to baš uoči samita na kojem se očekuje da će Rusija biti označena kao bezbjednosna prijetnja u novom strateškom konceptu alijanse zbog njene invazije na Ukrajinu.

„Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela“, rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Seksta.

Međutim, izgleda da upitno ime ovog specijaliteta nije omelo prisutne da uživaju u njemu, jer su navodno, salate rasprodate za nekoliko sati.

Više diplomatske obazrivosti je primjenjeno na jelovnik koji se našao pred gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar koji je predstavljen u Netfliksovoj seriji Sto kuvara, a koji je bio zadužen za jelovnik, dodao je „knedle od paradajza“ i ponovo krstio kao „ukrajinska salata“, kao što je učinio u svojim restoranima širom Španije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se