1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Predstavljao se kao radnik „Raiffeisen Bank“ i prevario građane

Policijska uprava Zvornik je nakon preduzetih mjera i radnji i prikupljenih dokaza dostavila izvještaje Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina – Područna jedinica Srebrenica o počinjenom krivičnom djelu kompjuterska prevara protiv lica čiji su inicijali D.M. iz Ilidže.

U namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, osoba D.M. je počinila dva krivična djela kompjuterske prevare na području Policijske uprave Zvornik, saopšteno je iz ove uprave.

Izvještaj je podnesen zbog osnova sumnje da je lice D.M. tokom prethodnog perioda predstavljajući se kao radnik „Rajfajzen banke“ stupilo u kontakt sa licem čiji su inicijali S.K. iz Srebrenice obavijestivši ga da je kao korisnik ove banke dobilo poklon bon u vrijednosti od 100 KM.

„Kako bi se izvršila uplata na račun, lice D.M. je tražilo dostavljanje podataka platne kartice i tom prilikom ih zloupotrijebilo i neovlašteno elektronskim putem oštetilo lice S.K. za novčani iznos od 2.200 KM“, dodaje se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, te da ne ustupaju svoje lične podatke, fotografije ličnih karata ili bankovnih kartica putem interneta i društvenih mreža, jer mogu biti zloupotrebljeni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se