7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Poskupljuju 44 vrste cigareta, pogledajte nove cijene (FOTO)

Cigarete „Tvornice duvana Rovinj“ (TDR) i to 44 vrste, poskupjeće od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

„Takođe, sarajevska poslovcnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca“, kazali su „Glasu Srpske“ u UIO. 

Tako će od 20. jula ove godine „diva slims“ i „diva violet slims“ koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste cigareta koje nose naziv „drina“ biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

cigare Copy
cigare1 Copy

Proizvođači cigareta godinama unazad su povećavali cijene u BiH, usljed povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode.

Međutim, početkom ove godine nije bilo poskupljenja, iako je to bila praksa svih prethodnih godina. Proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

„Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO mjesec dana prije početka primjene novih cijena“, kazali su u UIO.

Na tržištu BiH prethodnih mjeseci poskupjeli su svi proizvodi, a inflaciji su samo odolijevale cigarete. Međutim, sa formiranjem novih cjenovnika TDR-a biće prekinut taj trend jer će i taj luksuz poskupjeti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se