10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Otkazana posjeta Lavrova Beogradu

Posjeta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu – zvanično je otkazana, to je predsedniku Srbije potvrdio ruski ambasador, prenose srpski mediji.

Aleksandar Vučić, podsjetimo, sastao se danas sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom, od kog se čekala zvanična potvrda da je posjeta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji otkazana, prenosi B92.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji ga je informisao o razlozima koji su onemogućili dolazak Sergeja Lavrova u Beograd.

„Ambasador Ruske Federacije Bocan-Harčenko obavijestio me o razlozima koji su onemogućili dolazak ministra Lavrova u Beograd i donio dokumenta koja to potkrepljuju“, naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Dodao je da će o svemu više govoriti večeras na RTS-u u Dnevniku.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov održaće danas u 12 časova konferenciju za novinare umjesto planirane posjete Srbiji.

Podsjetimo, Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile su  prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor uoči najavljene posjete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Nakon toga je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova potvrdila da su zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile nebo za avion Sergeja Lavrova, ističući da Moskva ne pravi novu gvozdenu zavjesu, već Evropa ograđuje Rusiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se