13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Održana redovna godišnja sjednica Skupštine akcionara Regionalne deponije

U Zvorniku je održana redovna godišnja sjednica Skupštine akcionara Javnog preduzeća Regionalna deponija Zvornik, koju čine načelnici opština i gradonačelnik Zvornika.

Na sjednici su razmatrani i usvojeni Izvještaj nezavisnog revizora, izvještaji o radu, o provedenim javnim nabavkama, Plan rada za 2022. godinu, te Plan javnih nabavki.

Prema riječima Aleksandra Vračevića, direktora Regionalne deponije trenutna cijena deponovanja po toni otpada iznosi 39 KM plus PDV. „Skupština akcionara usvojila je izvještaje i planove koje smo pripremili, usvojen je i zaključak o zakazivanju tematske sjednice na kojoj će biti razmatrana odluka o nadoknadi razlike do ekonomske cijene u što skorijem periodu,“ rekao je Vračević.

Grad Zvornik ima vlasnički udio od 29% i radi na tome da svoje obaveze redovno ispunjava, istakao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika. „Mi se trudimo da prije svega životni vijek naše sanitarne deponije produžimo. Odlaganje otpada i poboljšanja u oblasti zaštite životne sredine su u našim prioritetnim projektima,“ zaključio je Ivanović.

Javno preduzeće Regionalna deponija Zvornik osnovana je 2010. godine, a sa deponovanjem otpada počeli su 2017. godine. Svaki član Skupštine ima pravo glasa srazmjerno svom vlasničkom udjelu. Opštine Kalesija, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica, Sapna, Milići, Šekovići i Osmaci dijele 71% vlasničkog udjela.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se