10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Održan 3. sastanak Foruma pametnih gradova

Predstavnici Grada Zvornika učestvovali su danas na trećem sastanku Smart Siti Foruma u Sarajevu koji je formiran u sklopu projekta „Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH“.

U okviru ovog projekta u Zvorniku se realizuje prva mobilna aplikacija Građanska patrola koja je uspješno prezentovana u protekloj sedmici o čemu je na današnjem sastanku prisutnim učesnicima govorila koordinator projekta u Gradu Zvorniku Biljana Milić. Ona je takođe učestvovala u diskusiji na temu „Iskustva jedinica lokalnih samouprava u procesu kreiranja mape puta digitalne transformacije“.

treci sastanak biljana

Događaj je okupio predstavnike javnog i privatnog sektora i međunarodnih organizacija koji su podijelili svoja iskustva i očekivanja u procesu digitalizacije korištenjem koncepta pametnih gradova, te najavili buduće aktivnosti foruma.

Finansijsku podršku u realizaciji projekta pruža Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a realizuju ga Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), kompanije Lanako i DiViSi solušns (DVC Solutions) i udruženje najvećih kompanija informacionih tehnologija u BiH „Bit Alijansa“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se