18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Od 1. jula turistički vaučeri u Srpskoj

Od 1. jula u Republici Srpskoj treba da počne realizacija projekta turističkih vaučera za ovu godinu, izjavila je ministar trgovine i turizma Srpske Suzana Gašić.

Gašićeva je navela da će, čim stupi na snagu uredba o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, koja je usvojena na posljednjoj sjednici Vlade Republike Srpske, pozvati da se prijave svi privredni subjekti koji su zainteresovani da pružaju uslugu smještaja i da budu uključeni u ovaj projekat.

„Uslovi ostaju isti, mogu da se prijave oni koji imaju prijavljena četiri radnika i izmirene sve poreze i doprinose“, rekla je Gašićeva novinarima u Mrkonjić Gradu.

Ona je dodala da je došlo do malih promjena za korisnike vaučera, jer će svu proceduru završiti time što će se prijaviti u objekat u kojem žele da iskoriste te vaučere.

„Objekat koji pruža uslugu smještaja završiće cjelokupnu proceduru, gledali smo da što jednostavnije dođemo i do korištenja usluga i do refundacije izmirenja obaveza prema svim privrednim subjektima koji učesvuju u projektu“, istakla je Gašićeva.

Ona je podsjetila da je pretprošle godine realizovan ovaj projekat sa ciljem pomoći privrednim subjektima jer je pandemija pogodila turistički sektor.

„Pokazalo se da je to odličan projekat, imali smo dobre povratne informacije i od privrednih subjekata i od korisnika vaučera. Građani Srpske su iskoristili od 45.000 do 47.000 vaučera“, navela je Gašićeva.  

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se