15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Muža držala kao roba: Hrvatica godinama tukla i zaključavala supruga u sobu i uzimala mu platu

Opštinski sud u Pazinu u Hrvatskoj saslušalo je ženu (64) iz Istre zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo protivpravnog lišavanja slobode i krivično delo nasilja u porodici.

To je učinjeno jer je osumnjičena da je od 2017. godine do juna 2022. godine u jednom mjestu u Istri postupala suprotno članu 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, odnosno da je zlostavljala muža (67).

Navodi se da je prema njemu svakodnevno bila fizički nasilna, da ga je vrijeđala i omalovažavala, kao i da ga je sprječavala da se druži sa prijateljima i članovima porodice, prenosi Večernji list.
Navodi se i da je išla na posao sa njim kako bi ga kontrolisala i naredila mu da joj preda platu, od čega bi mu potom dala manji iznos novca. Ona bi mu po povratku sa posla oduzimala vozilo, ključeve, vozačku dozvolu i telefon. Potom bi ga zaključavala u sobu i držala ga zaključanog.

Ovakvo ponašanje je prema žrtvi dovodilo je do toga da se on osjeća poniženo, bezvrijedno i uplašeno.

Županijski sud u Puli osumnjičenima je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na učesnike u krivičnom postupku i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se