20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Mali sajam velikih mogućnosti“ dolazi u Bijeljinu

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pokrenula je kampanju „Povezani kroz dobro“ u sklopu koje je predstavljen i „Mali sajam velikih mogućnosti“. U pitanju je izložba eksponata proizvoda domaćih privrednika koji su započeli ili unaprijedili svoje poslovanje uz podršku Evropske unije, a stanovništvo Bijeljine će imati priliku da je posjeti u ponedjeljak, 27. juna, na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, sa početkom u 19.00 časova.

Na nedavno održanom događaju u Banjoj Luci, koji je otvorio šef Delefacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler, izložena je prva postavka eksponata koja će biti predstavljena i u drugim gradovima širom države. Izložbeni primjerci su proizvodi domaćih privrednika koji danas uspješno posluju u zemlji, regionu, a neki čak i u svijetu. „Firme iz gradova širom BiH potvrda su snažne podrške Evropske unije jačanju privatnog sektora u BiH, ali i pokazatelj da BiH ima uspješne kompanije koje, uprkos izazovnim ekonomskim okolnostima, mogu poslovati i napredovati“, rekao je ambasador Sattler tokom obraćanja u Banjoj Luci.

Ukupno 18 privrednika iz Banje Luke, Mostara, Stoca, Prijedora, Zenice i drugih gradova priključilo se „Malom sajmu velikih mogućnosti“, dajući primjer poslovnim ljudima i onima koji to žele da budu koliki potencijal imaju kompanije na našim prostorima uz stabilnu podršku Evropske unije. Osim Bijeljine, izložba eksponata će se održati i u Tuzli, Mostaru te Sarajevu. Evropska unija nastavlja ulaganja u privredu i ekonomiju Bosne i Hercegovine gradeći partnerski odnos sa stanovništvom kojem je potrebna, kako finansijska, tako i stručna podrška. Informacije o tekućim programima na koje se mogu prijaviti

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se