8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Mali kućni aparati koje treba da ima svaki dom

Mali kućni aparati postaju deo svakodnevnog života i umnogome olakšavaju pripremu hrane i napitaka. Kako je tempo života postao dosta brži i kako se većina vremena troši na posao, postaje jasno da je dugo stajanje pored štednjaka i pripremanje hrane gotovo neizvodljivo.

U prilagođavanju ritmu života kakav postoji danas, od velike pomoći može biti moderna tehnologija. Ona nam omogućava da utrošimo manje vremena na spremanje hrane, ali i da jedemo kvalitetno i zdravo. U nastavku teksta možete pročitati koji su to uređaji koji su neophodni u svakom modernom domu.

Kafe aparati i kuvala

Ukoliko rano ustajete za posao, a desi vam se da se uspavate, sigurno nećete imati vremena da popijete kafu. Zbog toga su uređaji, kao što su to LG, Gorenje ili Philips kafe aparati idealni za vaš dom. Lako se podešavaju, uvijek možete unaprijed napuniti aparat kafom i mlijekom tako da je unaprijed spreman za upotrebu. Današnji kafe aparati nude mogućnost za spremanje minimum tri vrste kafe, pa možete skuvati espreso, običnu kafu ili filter kafu, zavisno od vaših afiniteta. Uz to, pogodni su ukoliko vam dođu nenadani gosti, ali i za svakodnevno druženje sa prijateljima.

Ukoliko pak ne preferirate kafu i uvijek biste zamijenili taj napitak nekim zdravijim, kuvala za vodu su odličan način kako da brzo spremite svoj omiljeni čaj. Uz to, ukoliko vam je potrebno da zagrijete vodu kako biste prelili neka instant jela poput nudli, onda je ovo pravi aparat za vas. Štedi vam vrijeme, ali i električnu energiju. Vodite računa da uvijek sipate vodu bar malo više od onoga što vam je potrebno, kako ne bi došlo do prebrzog isparenja ili kvara uređaja.

Mikrovalne pećnice i tosteri

Ukoliko su vam se najavili gosti, a niste stigli da spremite bilo šta za posluženje, postoji lakši i brži način za pečenje jela. Mikrovalne pećnice su sve više zastupljene i kod nas. Sa raznim pogodnostima koje nude, lako možete uz podješavanja da ugrijete ili pripremite hranu. Obavezno vodite računa koliko je potrebno nekom jelu da se ispeče i podjesite tajmer kako biste dobili obaveštenje da je jelo gotovo.

Što se tiče vrsti mikrovalnih pećnica, postoje samostojeće, koje su praktične za one koji se često sele ili one koji ne žele da im se nalaze na vidnom mjestu u kuhinji. Takođe, tu su i one ugradne koje su praktičnije, jer ne remete dizajn vaše kuhinje već se uklapaju u njen prostor.

How Hot Does A Microwave Get In Any Given Time Copy

Tosteri su idealni za pripremanje doručka ili brzinskih obroka – ukoliko je potrebna užina za vaše ukućane ili neko manje posluženje kada vam dođu prijatelji. Ne morate tostirati samo hljeb, već i povrće ili jaja. Poslije svake upotrebe očistite toster prema uputstvu koje ste dobili uz njega. Neka odmah bude spreman za naredni put kada odlučite da ga koristite.

Blenderi, sjeckalice i sokovnici

Blenderi su u današnje vrijeme obavezan aparat u domovima kod svih onih koji žele da se hrane zdravo. Lako sjedinjavaju sve što ubacite u njih i potrebno je samo podjesiti odgovarajući program za brzo dobijanje željenih napitaka. Ukoliko imate malo dijete, a ne želite da kupujete kašice i gotovu hranu, u blenderu možete pripremiti bilo koje jelo.

kitchen blender equinox fourth 533588 596693 Copy

Razne sjeckalice neminovno olakšavaju sjeckanje i mljevenje različitih namirnica koje su vam potrebne za spremanje jela, a na koje biste utrošili mnogo vremena. Ukoliko je potrebno da se spremi neka salata, izrežu šargarepa ili luk, svakako je ovo brza i jednostavna opcija.

Sokovnici su još jedan veoma praktičan uređaj. Danas su u ponudi razni modeli. U zavisnosti od cijene, kvaliteta i funkcija koje imaju, najbolje je izabrati onaj čije performanse odgovaraju vašoj porodici. Sokovnici vam pomažu da pravite brze i ukusne sokove, ne trošeći puno električne energije.

Danas postoje blenderi i sokovnici koji su za poneti. Napunite bateriju ili ponesite punjač ukoliko idete automobilom na neko putovanje i pripremite svoj omiljeni smuti ili sok u tren oka. Brzo, bez mnogo utrošene energije, a uvijek svježe i ukusno.

Kuhinjske vage i mikseri

Ukoliko ste se odlučili za neki manji biznis i želite da pravite kolače i razne druge poslastice, uređaji bez kojih ne možete jesu svakako kuhinjska vaga i mikser. Kuhinjske vage su dobre i ako vi ili neko od vaših ukućana ima poseban režim ishrane, te je potrebno tačno mjerenje određenih namirnica. Nekada ručne, danas su zamijenjene digitalnim vagicama koje ne zauzimaju puno prostora i uvijek vam mogu biti nadohvat ruke.

mikser kucni aparat Copy

Mikseri su neizostavni uređaji potrebni svakom domaćinstvu. U zavisnosti od modela, oni mogu biti ručni, štapni ili mikseri sa posudama. Kako biste bez i malo muke umutili patišpanj, sladoled ili šlag, dobro je znati koja vrsta miksera vam odgovara. Možete podjesiti brzinu i vrijeme koje je potrebno da se nešto umuti, a da vi za taj period radite nešto drugo.

Pomoću malih kućnih aparata u mnogome je olakšano spremanje hrane, ali je takođe sve prilagođeno vremenu koje možete da izdvojite za kuvanje. Zato razmislite da vašu kuhinju opremite svim aparatima koji su vam potrebni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se