8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Komisija na terenu procjenjuje štetu od nevremena

Komisija Gradske uprave za procjenu štete od nepogoda obilazi teren kako bi utvrdila na kojim lokacijama i u kojoj mjeri su oštećeni usjevi i lokalni putevi od nevremena koje je nedavno zahvatilo sjeverni dio grada.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je novinarima da su u Komisiji, između ostalih, poljoprivredni i građevinski inženjeri koji će sa ostalim članovima sagledati pravo stanje stvari i predložiti način sanacije i rješavanja ovog pitanja.

Sjeverni dio Zvornika, odnosno naselja Branjevo, Lokanj, Šepak i Roćević, pogodilo je 10. juna kraće nevrijeme – velika količina padavina, ponegdje sa gradom, a dijelovi ravničarskih oranica su poplavljeni.

Predstavnik Službe civilne zaštite Dejan Galić rekao je tada da su nagle padavine poplavile dijelove oranica i dvorišta u Roćeviću i Šepku, kao i drugim mjestima sjevernog dijela područja Zvornika.

Navodeći da je vjetar povaljao pšenicu i druge žitarice zasijane na ovom području, Galić je naglasio da je nevrijeme oštetilo i nekategorisane puteve na ovom dijelu zvorničke teritorije, što je dovelo do problema u odvijanju saobraćaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se