8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Zvornički maturanti defilovali gradom, ispratilo ih mnoštvo Zvorničana (foto)

ZVORNIK – Tri glavne ulice bi bile male da prime sve građane Zvornika koji su došli večeras da isprate maturante srednjih škola iz Zvornika. Uz tiskanje na šetalištu svi su gledali paradu mladosti, ljepote i nade.

Zvornički maturanti ponosno su paradirali u svečanim odorama kao na ‘crvenom tepihu’.

Na platou ispred Kasine dočekao ih je gradonačelnik Stevanović sa direktorima škola i zaželio im sreću u budućem školovanju i životu.

Maturantimа Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra iz Zvornika gradonačelnik Zoran Stevanović uručio je poklone i čestitao uspješno završenu srednju školu sa željom da uspješno započnu novu životnu etapu.

Stevanović je, obraćajući se maturantima, njihovim roditeljima i građanima, rekao da grad ispraća još jednu generaciju maturanata koja kreće novim putem, te im poželio da se na tom putu snađu, da sve prepreke uspješno uklanjaju i budu ono što žele.

„U izboru svojih životnih puteva želim da izaberete onaj pravi, da uvijek budete na raspolaganju svojim porodicama, svom gradu i svima onima koji vas vole“, naveo je gradonačelnik Zvornika.

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić naglasila je da je riječ o hrabroj generaciji učenika, koja je zbog pandemije virusa korona bila lišena mnogih izlazaka, proslava, putovanja, ekskurzija, te prva generacija koja je imala nastavu na daljinu.

„Želim da vjerujete u sebe, da upijate znanje i da se trudite da vam svaki dan bude uspješan“, rekla je Pisićeva i dodala da su maturanti kroz školovanje dokazali snagu, ozbiljnost i humanost.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić istakao je da maturanti završavaju značajnu etapu u životnoj trci.

„Pred vama su sve ozbiljniji izazovi, ali se nadam da smo vas kroz školovanje dobro pripremili da se snađete na novom životnom putu sa željom da kroz njega uspješno koračate“, rekao je Grujić.

Maturanti večeras zajedno proslavljaju završetak srdnjoškolskog obrazovanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se