13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Ubica iz Teksasa drugu poslao slike oružja i municije, pa otišao u školu i ubio 19 mališana

Najmanje 19 učenika od 7 do 10 godina i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštile su lokalne vlasti te američke savezne države.

Ubijen je i napadač, učenik srednje škole u gradiću Juvalde, koji je nasumice pucao idući iz učionice u učionicu, naveli su u policiji.

Guverner Greg Abot precizirao je da je među ubijenima i jedan nastavnik, prenosi AP.

Drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, koji je juče ubio 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi u mestu Juvalde, 150 kilometara od San Antonija, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio „blizak“ sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Iksboks zajedno.

– Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga: „Brate, šta će ti ovo?“, odgovorio je: „Nemoj da brineš o tome“. Nastavio je da mi šalje poruke tipa: „izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao“, rekao je Ramosov prijatelj, preneo je „Si-en-en“.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

– Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju – dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

Napad u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, mahom nastanjenom latino stanovništvom, najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 dece i šestoro odraslih u osnovnoj školi Sendi Huk, u Njutaunu, u Konektikatu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se