1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U glavnoj gradskoj ulici mališani crtali svom gradu

Mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ i ove godine na svoj način čestitali su Dan grada Zvornika. U veseloj graji 230 djece su u glavnoj gradskoj ulici crtali svom gradu, puštajući mašti na volju.

Kao i uvijek ovoj manifestaciji prisustvovao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

„Ovo je najljepša manifestacija u Zvorniku gdje najmlađi sugrađani, svojom kreativnošću čestitaju rođendan svom gradu. Dječija mašta, njihov osmjeh, njihova razigranost daju nam za pravo da vjerujemo u dobru budućnost, da će od njih postati neke bolje „čike“ nego što smo to mi danas i da će planetu na kojoj živimo usmjeriti u pravcu da bude mirna, zdrava i pouzdana za život svih nas.“

slika 2

Gradonačelnik je najavio da će biti obezbjeđen dodatni prostor, jer postojeći kapaciteti „Naše radosti“ nisu dovoljni za boravak sve djece.

„Mi ćemo već u narednom mjesecu raspisati javni poziv u svrhu obezbjeđivanja novog objekta s obzirom da imamo djecu koja su na listi čekanja.“

On je najavio da će zajedno sa Vladom Republike Srpske biti obezbjeđena sredstva za kupovinu prostora i njegovo opremanje tako da će već u jesen svi roditelji koji imaju potrebu da upišu djecu u vrtić moći to i da urade.

Direktor vrtića Vukomir Stanković istakao je da djeca na svoj način pokazuju ljubav prema svom gradu, isto kao što Grad pokazuje prema njima.

„Ovo je jedna prelijepa slika koja će, nadam se, da traje dok god grad živi – rekao je Stanković koji je dodao da u dva objekta vrtići ima oko 350 djece, te da je na listi čekanja 170 mališana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se