10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Španija, Grčka, Rumunija i Slovačka potvrdile podršku suverenitetu Srbije

Španija, Grčka, Rumunija i Slovačka potvrdile su podršku suverenitetu Srbije, saopšteno je iz Narodne skupštine Srbije.

Navedeno je da su članovi Stalne delegacije Narodne skupštine Srbije, tokom učešća na proljećnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Viljnusu, održali sastanke sa delegacijama Grčke, Rumunije, Slovačke i Španije, te da su oni potvrdili svoj stav po pitanju Kosova i Metohije.

– Šef grčke delegacije i ujedno potpredsjednik Paramentarne skupštine NATO-a Spilios Livanos ponovio je stav Grčke o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ukazavši na dosljednu i jedinstvenu političku poziciju ove zemlje s tim u vezi – navedeno je u saopštenju.

Naglašeno je da je punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, uključujući i podršku u međunarodnim organizacijama, iskazao šef slovačke delegacije u Paramentarnoj skupštini NATO-a Ludovit Goga, kao i šef delegacije Španije Zaida Kantera i šef delegacije Rumunije senator Angel Tilvar.

Na proljećnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a učestvuju šef Stalne delegacije parlamenta Srbije Dragan Šormaz i članovi delegacije Snežana Paunović i Zoran Dragišić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se