Pronađena droga u automobilu u toku redovne akcije

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su tri krivična djela (u Milićima i dva u Zvorniku), tri narušavanja javnog reda i mira (u Srebrenici, Šekovićima i Bratuncu) i dvije saobraćajne nezgode (u Zvorniku i Bratuncu).

  • Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik su dana 24.05.2022. godine oko 19,25 časova, na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina, u mjestu Karakaj pregledom putničkog motornog vozila marke „Škoda octavia“, kojim je upravljalo lice D.S. iz Zvornika pronašli 3 pvc kesice u kojim se nalazi bijeli prah koji asocira na opojnu drogu. Prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja po akciji „Alkohol“, policijski službenici PS za BS Zvornik su ustanovili da lice D.S. upravlja navedenim vozilom pod dejstvom alkohola u količini od 1,27 g/kg, nakon čega je izvršen pregled unutrašnjosti putničkog vozila kojim je upravljalo lice D.S. Dalji rad po navedenom događaju su preuzeli inspektori Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zvornik. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji iz nadležnosti i dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“.
  • Na magistralnom putu Bratunac – Milići, u mjestu Konjević Polje se dana 24.05.2022. godine oko 08,45 časova se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su izvršili uviđaj saobraćajne nezgode. U saobraćajnoj nezgodi su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Reno clio“ i putničko vozilo marke „Opel corsa“. Putničkim vozilom marke „Reno clio“ je upravljalo lice P.C. iz Brčkog, a putničkm vozilom marke „Opel corsa“ je upravljalo lice R.Đ. iz Bratunca. U saobraćajnoj nezgodi je nastupila materijalna šteta na oba vozila, a lice P.C. je zadobilo tjelesne povrede zbog kojih je vozilom Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima prevezeno u istu, a dalje upućeno u JZU Bolnica Zvornik. Policijski službenici PS Bratunac će protiv lica R.Đ. iz Bratunca nadležnom Sudu podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Back to top button