3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Popisane divlje deponije na teritoriji grada Zvornika

U okviru projekta „Unapređenje kapaciteta javnih službi za upravljanje otpadom u prekograničnom regionu“ popisano je 25 divljih deponija na području grada Zvornika. Tokom 05. i 06. maja uzorkovano je zemljište na devet lokacija, kako bi se utvrdio uticaj na okolna poljoprivredna dobra. Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja u narednom periodu popisaće i preostale divlje deponije.
♻️JNU Institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske realizuje projekat sa Pokrajinskim sekretarijatom za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Republičkom upravom za inspekcijske poslove.
♻️Cilj ovog prekograničnog projekta je izrada Studije lokacije divljih deponija i formiranje baze istih, a već je razvijena aplikacija za prijavu divljih deponija i dostupna je u Gugl prodavnici.

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.cordova.InterregIPA&fbclid=IwAR2Evj_waUlRRG7lI9y0Yn3xFg7E8Z6mvnQkg319-0N4Nsnk9PuVEqVoMxA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se