18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Policijska uprava Zvornik u okviru kampanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ organizovala predavanje srednjoškolcima

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u nastavku realizacije kampanje ,,Oružje ne štiti, oružje ubija“, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa UNDP-om, su danas 26.05.2022. godine sa početkom u 10,00 časova u Javnoj ustanovi Srednjoškolski centar ,,Petar Kočić“ u Zvorniku, učenicima održali edukativno predavanje. Međutim, edukativna predavanja i podjela informativnih letaka se održavaju i u drugim srednjim školama na području Policijske uprave Zvornik.
Cilj ovih predavanja je podizanje svijesti kod učenika o opasnostima koje sa sobom nosi nestručna upotreba vatrenog oružja i odbacivanje minsko-eksplozivnih sredstava na javnim mjestima.Takođe, učenici su upoznati i sa osnovnim vrstama vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kako bi u slučaju da ih uoče mogli prepoznati i o tome obavijestiti policiju ili odgovornu osobu koja će adekvatno postupiti i spriječiti neželjene posljedice.
Policijska uprava Zvornik, još jednom apeluje na sve građane da prijave nelegalno naoružanje najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122, te da u slučaju pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava iste ne diraju nego pozovu policiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se