23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Održana Međunarodna izložba pasa

 Na gradskoj plaži u Zvorniku juče je održana šesta Međunarodna izložba pasa CACIB, specijalizovana izložba druge grupe CAC, kao i mini specijalka goniča iz bivše Jugoslavije.

Predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika Vladimir Stevanović rekao je novinarima da su ukupno prijavljena 354 psa, što je za 50 pasa više nego prošle godine.

On je naveo da su izlagači iz Češke, Ukrajine, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, te da ima 67 različitih rasa, koji se ocjenjuju u nekoliko kategorija.

„Ove godine imamo i specijalizovanu izložbu druge grupe, velikih pasa za čuvanje i pratnju, a u saradnji sa zvorničkim Lovačkim udruženjem `Vukovi sa Drine` i izložbu lovačkih goniča sa prostora bivše Jugoslavije“, rekao je Stevanović.

Stevanović smatra da je veliki broj zainteresovanih za učešće na ovoj izložbi pokazatelj da je grad Zvornik dobar domaćin koji raspolaže izuzetnim prostorom za ovakve i slične manifestacije.

Andrea Petrova, koja je u Zvornik došla iz Češke, kaže da je prvi put u ovom gradu, ali da je i ranije dolazila u BiH na međunarodna takmičenja.

„Iznenađeni smo ljepotom lokacije za održavanje izložbe, izgleda nevjerovatno. U prirodi smo, ima dosta prostora za pse i zaista je lijepo jer imamo i velike pse kojima treba dosta prostora“, rekla je ona.

Navodeći da će se predstaviti sa šest rasa, Petrova je naglasila da je ovo jedna od najboljih izložbi na kojima je bila u posljednje vrijeme.

Sokočanin Miloš Ivanović na izložbu je doveo američku akitu, staru 19 mjeseci.

Ivanović je rekao da je ovo prva izloba na kojoj učestvuje i podsjetio da je prošle godine bio gost, dok je na ovu izložbu doveo psa da ga sudije ocijene.

Organizator izložbe pasa je Kinološko udruženje „Kanis“, a pokrovitelj Grad Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se