9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Navijači utrčali na teren pa s igračima pretukli sudije, policija nije reagovala

Susret Prve lige Tuzlanskog kantona između NK Trešnjevka i NK Mladost Gornje Živinice u Maoči prekinut je nakon što su domaći navijači uz pomoć igrača napali sudije, a službena lica na kraju su morala spašavati živu glavu.

Gosti su imali vodstvo od 2:0 i činilo se da će bez većih problema doći do pobjede u ovom meču, no iz redova NK Trešnjevka odlučili su pravdu potražiti na vjerovatno i najgori mogući način u fudbalu i generalno sportu pa su se tako igrači i navijači zajedno udružili protiv arbitara ovog meča.

Na videosnimku koji je objavljen na društvenim mrežama može se vidjeti kako navijači i igrači domaće ekipe ganjaju, a kasnije i stižu jednog od arbitara te ga udaraju, a udarce su vjerovano dobili i njegove kolege.

Policija, koja je obavezna osiguravati jedan ovakav događaj, nije reagovala i sa strane je pratila šta se na terenu dešava.

Sudije spomenutog susreta bili su Agan Ramić iz Tuzle sa pomoćnicima Amirom Husićem i Nedimom Babajićem. Delegat je bio Almir Medić, a kao i glavni arbitar, svi su iz Tuzle.

Nema sumnje da će tamošnji savez žestoko kazniti tim iz Maoče, no koliko to može biti rigorozno u ovom rangu takmičenja i koliko može pomoći „budućoj edukaciji“ navijača i igrača, teško je procijeniti, prenosi klix.ba

Video nereda pogledajte OVDJE.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se