22 C
Zvornik
20. мај 2024.

Nagrađeni najbolji radovi konkursa “Zašto posjetiti Zvornik”

Proglašenjem pobjednika konkrsa „Zašto posjetiti Zvornik“, koji je raspisala Turističke organizacije grada Zvornika za učenike srednjih škola, u Zvorniku je danas počelo obilježavanje 21. maja – Dana grada.

Prvo mjesto na ovom konkursu pripalo je učenici trećeg razreda Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Petar Kočić“ Jeleni Sandić, drugo mjesto osvojio je Maid Nezirovac, učenik prvog razreda Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, a treće mjesto osvojila je Anastasija Zekić, učenica prvog razreda SŠC.

Srn2022 5 16 1637870 0 Copy

Nagrađeno je još deset učenika SŠC „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centar za koje je žiri procijenio da su njihovi radovi vrijedni pažnje.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da su obilježavanje 21. maja – Dana grada počeli mladi sugrađani koji su za konkurs Turističke organizacije pisali radove, odnosno poruke svome gradu.

„Sve više se prepoznaje rad naše Turističke organizacije koja se i ovaj put potrudila da se čuje glas mladih. Zadovoljni smo njihovim porukama i to je dokaz da ih treba saslušati jer imaju i boljih i originalnijih ideja od mnogih starijih sugrađana“, rekao je Stevanović.

Turistička organizacija grada Zvornika je prije mjesec dana raspisala konkurs na temu „Zašto posjetiti Zvornik“ za učenike zvorničkih srednjih škola.

Direktor Turističke organizacije Ivana Đokić Milanović rekla je da su pristigli radovi 70 učenika, koji su napisali oko 200 poruka.

„Cilj konkursa bio je da srednjoškolce podstaknemo da razmišljaju o svom gradu i napišu kreativne i orginalne poruke kojima će na najbolji način pozvati sve mlade da dođu u naš grad“, rekla je Ivanovićeva.

Nagrađeni učenici dobili su poklon bon zvorničke knjižare „Bane“.

Naziv Zvornik /Zvo/r/nik/ prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se