4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Beba teško povrijeđena u udesu transportovana u Beograd

Povrijeđenu bebu od četiri i po mjeseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banjaluke u Beograd uspješno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Beba, koja je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obje butne kosti, prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banjaluku obavljen je u prijepodnevnim časovima u srijedu, 25. maja, dok je povrijeđena beba u Beograd, radi daljeg liječenja, transportovana juče.

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, ljekari iz UKC Republike Srpske donijeli odluku da se dijete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka liječenja.

„Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport“, navodi se u saopštenju.

Iz Helikopterskog saveza Republike Srpske istakli su da im je to bio 22. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se