5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

“Značka časti”, film o istorijskom prikazu nastajanja i razvoja
MUP-a Republike Srpske

U okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u nedjelju, 3. aprila u 20 časova i 10 minuta, na programu Televizije Republike Srpske biće emitovan dokumentarni film pod nazivom “Značka časti”.

Riječ je o istorijskom prikazu nastajanja i razvoja MUP-a, jednog od stubova Republike Srpske. Film obuhvata period učešća policije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, poslijeratnu transformaciju MUP-a u savremenu policiju pod okriljem Međunarodne zajednice, a kasnije stasavanje policije u jednu respektabilnu regionalnu i organizovanu policijsku strukturu.

Prikazani su brojni izazovi i politički pritisci sa kojima se MUP suočio u poslijeratnom periodu i prati njegov razvoj sve do danas.

Gledaoci nemaju često priliku da vide sa kojim se izazovima suočavala policija Republike Srpske, a posebno tokom nekih vanrednih situacija. Film prikazuje do sada nepoznate činjenice široj javnosti, pogotovo kada je riječ o saradnji sa Haškim tribunalom i pritiscima Međunarodne zajednice na policiju kao instituciju i pojedince.

Film “Značka časti” je svojevrsni pregled svih tih izazova, tokom tri decenije postojanja i jačanja ove institucije u koju narod Republike Srpske ima veliko povjerenje.

Film je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske. Režiju potpisuje Siniša Grabež a film je sniman prema scenariju Valentine Knežević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se