4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Vukičević i Mićićka šampioni BiH! Izboren nastup na svjetskom prvenstvu!

Juče je u Lukavcu je održano Prvenstvo BiH u džudou u konkurenciji kadeta i mlađih pionira.

Džudo klub Sokolovi je nastupio sa 15 takmičara koji su se prethodno okitili medaljama na Prvenstvu Republike Srpske i samim tim plasirali na ovo prvenstvo.

U konkurenciji kadeta ovo je bio ujedno i kvalifikacioni turnir za Prvenstvo svijeta koje će ove godine biti održano u Sarajevu.

-Od kadeta iz našeg kluba medaljama su se okitili Stefan Vukičević koji je nakon tri pobjede stao na najvisočije postolje i postao Prvak BiH u kategoriji +90kg. Sandra Popović je nakon dvije pobjede zaustavljena u finalu i poražena čime se ovaj put morala zadovoljiti srebrnom medaljom koja je vodi na svjetsko prvenstvo. Njih dvoje će imati priliku da se bore i na Prvenstvu Evrope i Balkanskom prvenstvu.
Ostali takmičari su se zaustavili nadomak medalje, ali su pokazali ozbiljan potencijal za naredni period – – saopšteno je iz Džudo kluba Sokolovi.

U konkurenciji mlađih pionira, Nina Mićić je nakon tri pobjede postala najbolja u Bosni i Hercegovini!
Valentina Dragić se morala zadovoljiti nakon četiri borbe vicešampionskom titulom BiH! Njih dvije su izborile nastup na Prvenstvu Balkana koje je ujedno i najveće takmičenje za ovaj uzrast.

Milica Kovaćević i Kristina Gajić su se vratile u Zvornik sa bronzani odličijima.

U generalnom plasmanu u konkurenciji preko 100 klubova u BiH mlađe pionirke su završile na trećoj poziciji i osvojile pehar za istu, dok su kadeti završili na petoj poziciji.

Sledeći vikend takmičari Sokolova nastupaju na Prvenstvu BiH za juniore i starije pionire rekli su u Džudo kluba Sokolovi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se