5.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Šiške koje pristaju svakom obliku lica

Dugo se dvoumite da li da skratite šiške, ali pošto one zahtijevaju poseban tretman, plašite se da se kasnije ne pokajete.

Ako se ipak za njih opredjelite, frizeri savjetuju „zavjesa“ šiške, sa kojima nećete pogriješiti.

Jedne su od najvećih trendova današnjice, jer nisu zahtjevne u praksi, a i ne mijenjaju drastično vašu frizuru niti izgled lica.

Stručno se nazivaju „bottleneck“ šiške.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tom Smith (@tomsmithhd)

Inspirisane su 70-im godinama prošlog vijeka, a frizeri ih opisuju kao super-laskave šiške koje uokviruju lice a tehnika šišanja može da se prilagodi gotovo svakom obliku lica. 

„Bottleneck“ šiške se najtačnije mogu prevesti kao šiške koje su tanke i kraće u sredini, a kako idu prema krajevima lica, sve su dublje, tako da najduži pramenovi prate liniju jagodične kosti.

Nisu teške za održavanje, jer su „isprekidane“ i imaju teksturu. 

Dakle, što su razbarušenije i čupavije, to izgledaju bolje. Frizeri za „InStyle“ čak preporučuju stilizovanje sa kojim kosa neće izgledati uglađeno, već ostavljati malo „messy“ utisak. 

„Asimetričan oblik daje mnogo više mogućnosti kad je u pitanju stilizovanje kose pa možete da ih nosite u slojevitim frizurama, sa blagim loknama ili sa podignutom kosom. 

Ako se odlučite za ovakvu frizuru, dogovorite se sa frizerom da šiške budu malo duže, približno do jagodica, a onda srednji dio neka bude nešto kraći i razbarušeniji“, pojašnjavaju frizeri, prenosi Večernji.hr.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se