-0.6 C
Zvornik
30. јануара 2023.

Savez sindikata: Naknade za topli obrok i regres da budu posebno iskazane

Predsjednici sindikata budžetskih i fondovskih korisnika koji djeluju u okviru Saveza sindikata Republike Srpske očekuju da naknade za topli obrok i regres budu posebno iskazane na već postojeće koeficijente i da se o tome i Vlada pozitivno izjasni.
Predsjednik Sindikata nauke, obrazovanja i kulture Srpske Ognjen Gnjatić rekao je da su razgovarali sa resornim ministarstvima i da očekuju da budu nastavljeni razgovori i pregovori sa Vladom kako bi se došlo do pozitivnih rješenja.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je za naredni period već predviđeno određeno povećanje plata, te da Sindikat želi da razgovara o modelu i načinu raspodjele tih sredstava, odnosno da li je dovoljno za iskazivanje ovih naknada.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Siniša Petrović rekao je da već dugo vremena traže da se topli obrok izdvoji na postojeći koeficijent, kao i da to pravo, prema Zakonu o radu, imaju svi radnici u realnom sektoru.

On je naveo da je do sada osnovni problem bio novac kojeg, smatra, sada ima dovoljno, te se pozvao na zvanične podatke u prvom kvartalu godine koji pokazuju da je za 400 miliona KM veći priliv od poreza u odnosu na prošlu godinu.

On je naveo da je drugi ključni razlog inflacija, sve veći troškovi života, te je pravi trenutak da se reaguje i ublaže posljedice inflacije za sve građane u Srpskoj.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nikola Crnčević zadovoljan je jer je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić izrazio spremnost da sa članovima sindikata razgovara o ovoj temi.

„Nadamo se da ćemo uspjeti doći do najboljeg rješenja koje će biti korisno za obe strane“, rekao je Crnčević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se