15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Priznanje kompaniji: „Alumina“ najuspješnije privredno društvo i najveći izvoznik u Republici Srpskoj u 2021. godini

Kompanija „Alumina“ proglašena je za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj u okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore Srpske „Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu“, koja je održana u srijedu u Banja Luci.

Na svečanosti u KC Banski Dvor priznanje je Stevi Saviću, članu menadžmenta „Alumine“,  uručio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Takođe, „Alumina“ je nagrađena i kao najveći izvoznik u Republici Srpskoj u 2021. godini.

U prošloj godini kompanija je imala prihod od preko 287 miliona konvertibilnih maraka i cjelokupna proizvodnja je namijenjena izvozu.

Kompanija „Alumina“ je jedan od najznačajnijih privrednih subjekata u Republici Srpskoj. Sa oko 1.500 zaposlenih, koji su pokretačka snaga za sve aktivnosti na ovim prostorima, „Alumina“ mobiliše i zapošljava mnoga privredna društva u lancu saradnje, kroz angažovanje na investicionim projektima, snabdijevanju potrebnim sirovinama i repromaterijalima, te otpremi svojih proizvoda kupcima.

Savić se zahvalio  Privrednoj komori zato što prati rad i cijeni rezultate privrednika. On je ocijenio da su poslovni rezultati „Alumine“ u prošloj godini bili odlični i da predstavljaju sinergiju u radu između menadžmenta, Upravnog odbora i stečajnog upravnika grupacije „Birač“, te da ova priznanja, slobodno se može reći,  pripadaju i našim 1.500 radnika koji danonoćno, svih 365 dana u godini, predano rade.

-Kompanija ima ambiciozne planove u 2022. godini. Uprkos svim problemima i nedaćama u tekućem poslovanju, uvjereni smo da će  „Alumina“, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, ostvariti sve projektovane ciljeve – istakao je Savić.

Služba za odnose sa javnošću

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se