23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Planinari raščišćavaju gradsku kapiju i bedeme tvrđave (foto)

ZVORNIK – U okviru kampanje pod nazivom „April-mjesec čistoće“ planinari iz dva zvornička udruženja, PEU „Korak“ i PD „Mladost“, zajedno sa radnicima AD „Vodovod i komunalije“, danas su započeli akciju čišćenja gradske kapije i bedema pored magistralnog puta.

Cilj nam je da skinemo rastinje oko njih i da budu mnogo vidljiviji, rekao je Zoran Smiljanić iz Planinarsko ekološkog udruženja „Korak“.

„Ovim aktivnostima umićemo gradsku kapiju koja je lice i jedan od simbola našeg grada, jer ko god da ulazi ili izlazi iz Zvornika prolazi kroz ove zidine.“

Janko Mikić iz Planinarskog društva „Mladost“ napomenuo je da akcija traje tri dana, te da se planinari uvijek rado odazivaju na pozive za učešće u aktivnostima čiji je rezultat ljepši i čistiji grad.

Od gradske kapije do gornjeg grada srednjevjekovne tvrđave Đurđev Grad vodi „Jerinina staza strasti“ koju su prošle godine planinari u saradnji sa Gradom Zvornikom i gradskom Turističkom organizacijom očistili od rastinja. Ona je na taj način postala pristupačna i građanima koji vole šetnju u prirodi, dok su zvornički planinari organizovali nekoliko planinarskih pohoda za goste iz regiona. Ove godine u planu je da se duž staze, tamo gdje je potrebno, postave sajle radi lakšeg i sigurnijeg penjanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se